Neuvoja ja vinkkejä työhaastatteluun

Työhaastattelussa työnantaja tai rekrytointiyrityksen konsultti tutustuu sinuun ja osaamiseesi. Se on ainutlaatuinen tilaisuus sinulle kertoa itsestäsi ja samalla kysellä työtehtävästä lisää. Haastatteluun kannattaa valmistautua hyvin, ja vaikka tilanne on jännittävä, olisi hyvä pystyä olemaan oma itsensä ja muistaa tiettyjä asioita, joita olemme listanneet tähän alle avuksesi.

Pestivoima Oy yhdistää työnhakijoita ja työnantajia Turun talousalueella. Tutustu avoimiin työpaikkoihimme, täytä työhakemus ja tarvittaessa kysy lisää!

Onnistu työhaastattelussa vinkeillämme!

Saavu ajoissa

Saavu työhaastatteluun täsmällisesti ja sovittuun aikaan. Älä siis ole myöhässä. Mutta älä myöskään saavu merkittävästi sovittua aiemmin, koska työnantaja on varannut sinun kanssasi keskusteluun juuri tietyn ajan omasta aikataulustaan.

Mieti pukeutumisesi haetun työn mukaan

Myös pukeutumisellasi viestit, miten kiinnostunut olet jostakin työpaikasta. Juhla-asun valitseminen työhaastatteluun ei välttämättä ole paras signaali haettaessa perinteistä tuotantotyötä, mutta johonkin toiseen työpaikkaan se taas saattaa sopia kuin ”nappi silmään”.

Käyttäydy asiallisesti

Esiinny reippaasti ja esitä asiasi mahdollisimman selkeästi, kun on sinun vuorosi puhua. Älä parjaa edellistä työnantajaasi, älä ainakaan työhaastattelussa, vaikka mieli tekisi! Älä rönsyile kauaksi asioihin, jotka eivät suoraan kuulu työhaastatteluun. Jos taas haastattelija itse vie keskustelun sivupolulle, silloin voidaan toki puhua hetki vaikka talitiaisten talvimuutosta!

Ole aito

Työhaastatteluun meneminen ei ole mikään ”suuri näyttelijäsuoritus”. Lähde siitä, että olet hyvä sellaisena kun olet! Mieti etukäteen vahvuuksiasi ja tuo ne selkeästi esille keskustelussa. Jos ne eivät työnantajalle riitä, kyseinen työpaikka ei ehkä ole sinua varten!

Ole kiinnostunut tulevasta työpaikasta

Ole kiinnostunut tulevasta työpaikasta ja siihen liittyvistä tehtävistä. Voit aivan vapaasti myös kysyä itse yrityksestä, työn sisällöstä, vaatimuksista, työajoista jne. Älä kuitenkaan kysy liikaa perusasioita yrityksestä, jotka sinun oletetaan jo tietävän ollessasi kiinnostunut kyseisestä työpaikasta. Oletus on, että olet niin kiinnostunut työpaikasta, että olet etukäteen selvittänyt millainen ja mitä tuotteita valmistava yritys on kyseessä! Älä myöskään liioittele omien kysymystesi määrää haastattelutilanteessa, vähemmän tärkeät asiat selviävät kyllä myöhemminkin.

Päätöksen aikataulu

Sinun etujesi mukaista on kysyä, millaisella aikataululla työnantaja tekee valintansa. Mikäli olet päässyt niin pitkälle, että olet ollut haastateltavien joukossa, voit myös pyytää, että sinulle ilmoitetaan joka tapauksessa, kun päätös on tehty. Oli päätös sitten myönteinen tai kielteinen, niin tiedät, onko valinta edelleen kesken vai kohdistatko voimasi jo muihin työpaikkoihin.

Nokka pystyyn!

Useimmilla työnantajilla on useampi hakijavaihtoehto ja haastattelun avulla työnantaja yrittää selvittää, kuka hakijoista olisi heidän yritykselleen sopivin. Ei siis välttämättä paras, mutta heille sopivin. Älä siis masennu, jos juuri sinua ei valitakaan! Ehkä se ei ollut sinun paikkasi! Ehkä et olisi viihtynyt niissä tehtävissä tai ehkä jotkin toiset tehtävät sopivat sinulle paremmin! Jokainen haastattelukokemus on myös opettavainen ja antaa uusia eväitä seuraavan kertaan. Nokka pystyyn ja kohti seuraavaa haastattelua!

Takaisin ylös

Miksi hakea töitä Pestivoiman kautta?

  • Kontaktit kattavaan yritysverkostoon Turun talousalueella
  • Rautainen ja kokenut rekrytointialan ammattilainen
  • Saat vinkkejä työnhakuun ja haastattelutilanteisiin
  • Vuokratyöpaikkoja lyhyisiin ja pidempiin työsuhteisiin
  • Headhunttausta ja suorarekrytointeja yrityksiin
  • Pistämme itsemme likoon, jotta sopiva työnhakija ja työnantaja kohtaavat!