Rekrytointitavat

Säästä omaa ja avainhenkilöidesi työaikaa.

Uuden työntekijän rekrytointi koetaan usein voimia vaativaksi projektiksi, joka sitoo paljon yrityksen avainhenkilöiden aikaa ja voimavaroja. Näin ei kuitenkaan tarvitse välttämättä olla. Voin halutessanne hoitaa koko rekrytoinnin ja esittelen teille parhaan ehdokkaan tai toivomustenne mukaan mahdollisesti useamman hyvän ehdokkaan, joista itse valitsette parhaan.  Käyn kanssanne etukäteen keskustelun, jonka avulla selvitän teidän uudelle työntekijällenne asettamat vaatimukset. Tämän jälkeen teen työnhakuilmoitukset, haastattelen ja analysoin tarjolla olevien ehdokkaiden sopivuuden ja esittelen teille lopuksi sen tai ne ehdokkaat, joilla on parhaat edellytykset tehtävän hoitamiseen. Lopullinen työntekijän valintapäätös on luonnollisesti kuitenkin aina teillä.

Rekrytointipalkkio 0 euroa!

Mikäli erillinen rekrytointipalkkio ei tunnu yrityksenne kannalta kustannustehokkaalta vaihtoehdolta, voitte hoitaa rekrytoinnin myös toisella tavalla. Itse haku- ja valintaprosessi on täysin normaali, mutta tässä vaihtoehdossa uusi työntekijä on ensimmäiset 6 kuukautta Pestivoima Oy:n palveluksessa ja työskentelee yrityksessänne tämän ajan vuokratyöntekijän ominaisuudessa. Tällöin veloitamme vuokratyöntekijästä normaalin tuntiveloitushinnan tehtyjen tuntien perusteella. Vapaapäiviä, sairaslomia, arkipyhiä ja vuosiloma-aikaa ei veloiteta teiltä, vaan teitä veloitetaan ainoastaan tehdyistä tunneista. Pestivoiman tuntiveloitushinta on erittäin kilpailukykyinen, eikä siihen ole kätketty mitään rekrytoinnista aiheutuvia kuluja. 

Uudella työntekijällä on myös vuokratyösuhteessa normaali koeaika, jonka aikana voitte katkaista työsuhteen ilman irtisanomisaikaa, mikäli työntekijä ei jostain syystä sovellu tehtäväänsä. Mutta samalla teillä on vuokratyösuhteen aikana erinomainen tilaisuus arvioida työntekijän suoriutumista ja kehittymistä. Vuokrajakson jälkeen teette päätöksen, haluatteko ottaa työntekijän omille palkkalistoillenne. Jos päätätte palkata hänet, erillistä rekrytointipalkkiota ei veloiteta. Jos ette halua palkata kyseistä työntekijää, voitte päättää vuokratyösuhteen tuon 6 kk jakson jälkeen tai halutessanne jatkaa sitä toistaiseksi. 

Rekrytointipalkkio sopimuksen mukaan

Rekrytointi voidaan sopia hoidettavaksi erillisellä sopimuksella, jossa määritellään rekrytointipalkkio ja mahdollisesti erikseen laskutettavat kulut (maksulliset ilmoituskulut, psykologisten soveltuvuustestien kulut, matkustuskulut jne.). Varsinainen rekrytointipalkkio on karkeasti suuruudeltaan yleensä samaa tasoa kuin tulevan työntekijän kuukausipalkka eli erittäin edullinen alan yleiseen käytäntöön nähden! Rekrytointipalkkiota ei tietenkään peritä lainkaan siinä tapauksessa, mikäli sopivaa työntekijääkään ei löydy eikä sitä myöskään veloiteta ennen kuin olette allekirjoittaneet työsopimuksen kyseisen työntekijän kanssa.

Ota yhteyttä nyt!

Soita minulle tai laita sähköpostia, niin pistetään uuden työntekijän etsintä liikkeelle! Puh. 0400 979 370 tai markku.arvonen@pestivoima.fi.

Tarvitsetko ammattitaitoisia työntekijöitä?

Kerro tarkemmin rekrytointitarpeistasi ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä ensi tilassa!

Miksi valita Pestivoima yhteistyökumppaniksi?