Hakuprosessi

Hyvän erityisosaajan löytymiselle kannattaa varata aikaa - aloita nyt! 

Onnistunut hakuprosessi voi viedä aikaa kahdesta viikosta useampaan kuukauteen. Hyvä nyrkkisääntö on, että mitä harvinaisemmasta työntekijän toimenkuvasta tai osaamisesta on kysymys, sitä enemmän sille kannattaa varata aikaa, jotta yrityksellesi varmasti löydetään paras vaihtoehto. Aina ei sopivaa ehdokasta välttämättä ole tarjolla juuri sillä hetkellä, vaikka kaikki kivet ja kannot käännettäisiin ja juuri siksi kannattaa lähteä ajoissa liikkeelle, vaikka tarve ei välttämättä konkretisoituisi vielä ensi eikä sitä seuraavassakaan kuussa. 

Lienee myös syytä todeta, että mikäli sopivaa henkilöä ei paikkaan löydy, rekrytointi ei maksa teille mitään. Rekrytoinnista veloitetaan vasta, jos löytyy sellainen ehdokas, joka saa teidän hyväksyntänne ja jonka kanssa te olette valmiit tekemään työsopimuksen.

Hiljainen haku

Mikäli et tarvitse uutta työntekijää juuri tässä ja nyt, mutta näet sellaisen tarpeen tulevaisuudessa hyvin todennäköisesti, voit toimia seuraavasti. Kerro millaista osaajaa ja koska arvelisit tarvitsevasi. Teen sen jälkeen "hiljaista hakutyötä", josta ei aiheudu sinulle mitään kustannuksia. Haastattelen viikoittain kymmeniä työnhakijoita erilaisiin tehtäviin ja näissä yhteyksissä törmään usein hyviin hakijoihin, jotka eivät kuitenkaan välttämättä ole sopivia juuri kyseiseen tehtävään.

Hiljainen haku toimii niin, että kun tällaisessa yhteydessä haastattelen henkilön, joka mielestäni täyttäisi hyvin sinun työntekijälle asettamasi osaamis- ja tyyppivaatimukset, pistän tuon hakijan tiedot sivuun. Sen jälkeen otan sinuun yhteyttä ja kerron millaisesta hakijasta on kysymys. Kutsun tätä "hiljaiseksi hauksi", koska yrityksesi nimi ei esiinny missään ilmoituksessa eikä yrityksesi nimeä mainita missään asiayhteydessä. Valinta on sen jälkeen täysin sinun päätettävissäsi - minkäänlaista pakkoa työntekijän palkkaamiseen ei ole, eikä siitä myöskään silloin veloiteta mitään kustannuksia.

Ota yhteyttä nyt!

Soita minulle tai laita sähköpostia, niin pistetään uuden työntekijän etsintä liikkeelle! Puh. 0400 979 370 tai markku.arvonen@pestivoima.fi.

Tarvitsetko ammattitaitoisia työntekijöitä?

Kerro tarkemmin rekrytointitarpeistasi ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä ensi tilassa!

Miksi valita Pestivoima yhteistyökumppaniksi?