Vuokratyöntekijä vai rekrytointi?

Kun yrityksessä tarvitaan lisää työntekijöitä, kumpi vaihtoehto kannattaa – vuokratyöntekijä vai rekrytointi? Pestivoima Turussa auttaa molemmissa tapauksissa. Tällä sivulla käsittelemme asioita, joita työnantajan tulisi miettiä ennen rekrytointiprosessin aloittamista. Näitä asioita ovat:

Työntekijän vuokraaminen ja rekrytointi

Mikäli yrityksesi työntekijätarve on tilapäinen tai tarve on voimassa vain tietyn määräajan, silloin työntekijän vuokraaminen on yleensä parempi vaihtoehto kuin suoraan yrityksen omille kirjoille palkkaaminen.

Jos taas haluat palkata yritykselle kokonaan uuden vakituisen työntekijän, silloinkin uuden työntekijän ottaminen aluksi vuokralle voi olla hyvä vaihtoehto. Näin pienennät väärän työntekijän valinnasta syntyvää riskiä. Mikäli työntekijän valinta osoittautuu oikeaksi, voit Pestivoiman kanssa asioidessasi helposti siirtää vuokratyöntekijän omille kirjoillesi ilman lisäkustannuksia tietyn vuokrajakson jälkeen.

Työntekijän etsimiseen vaadittava aika

Pestivoimalla on satojen työnhakijoiden työvoimareservi, joten useimpiin työtehtäviin löytyy sopiva työntekijä vaikka seuraavaksi aamuksi! Mikäli sen sijaan työntekijän osaamiselle asettamasi vaatimukset ovat erityisiä tai tehtävään työhän sisältyy muita ainutlaatuisia piirteitä, työntekijän valinnalle kannattaa kuitenkin varata hieman enemmän aikaa. Nyrkkisääntönä on, että mitä vaativammasta hausta on kysymys, sitä enemmän se vaatii aikaa onnistuakseen. Kannattaa valita tarjolla olevista ehdokkaista paras, eikä välttämättä sitä, joka ilmoittautuu ensimmäisenä käytettäväksi!

Lisätyövoiman tarpeen kesto

Aina ei lisätyövoiman tarpeen kestoa ole helppo määritellä, koska siihen vaikuttavat yrityksessäsi monet seikat. Mahdollisimman realistinen arvio kestosta kannattaa kuitenkin kertoa Pestivoimalle, niin se auttaa meitä löytämään juuri oikeanlaiset hakijat. Jos taas haet pysyvää lisäystä työvoimaasi, sekin kannattaa mainita yhteydenotossasi Pestivoimalle. Näin työnhakijoiksi valikoituvat ne hakijat, jotka etsivät vakituista paikkaa, mutta eivät ole sitä vielä löytäneet.

Työntekijältä vaadittavat ominaisuudet

Kannattaa pyrkiä miettimään mahdollisimman realistisesti, millaisia ominaisuuksia uudella työntekijällä tulisi olla. Yksi hyvä tapa on miettiä, millaisia ovat parhaat nykyiset työntekijäsi ja mitkä ominaisuudet tekevät juuri heistä hyviä! Ylimääräisiä vaatimuksia osaamisesta ei välttämättä kannata esittää, jos niitä ei itse työssä tarvita. Muuten on riski, että juuri se paras hakija jättää hakemuksensa laittamatta pelästyessään pitkää vaatimusten listaa! Siivoojalta ei välttämättä kannata vaatia ylimääräistä kielitaitoa tai toimistotyöntekijältä akateemista loppututkintoa, jos sille ei ole näkyvissä tarvetta.

Jos sinulla on työntekijän suhteen muita vaatimuksia, nekin kannattaa etukäteen viestiä Pestivoimalle, niin emme tuhlaa aikaasi lähettämällä sinulle ehdolle vääränlaisia hakijoita. Tällaisia muita edellytyksiä voivat olla esim. tietty ikä, sukupuoli, kielitaito, työn fyysiset edellytykset, jne. Näin saat riittävän määrän yrityksesi kannalta juuri oikeanlaisia hakijoita, joista sitten valitset parhaan!

Vuokrauksen vs. rekrytoinnin kustannukset

Kun vuokraat työntekijän, maksat vuokrayritykselle korvauksen tietyn tuntiveloitushinnan ja tehtyjen työtuntien mukaan. Vuokrauksesta sinulle ei synny muita kuluja, mikäli jostain muista kuluista ei ole erikseen sovittu.

Silloin kun annat Pestivoiman tehtäväksi etsiä yrityksellesi uuden työntekijän, joka palkataan suoraan omaan yritykseesi, on kyse rekrytoinnista. Rekrytoinnissa maksat Pestivoimalle kertaluonteisen korvauksen rekrytoinnin suorittamisesta. Mikäli Pestivoima ei löydä sopivaa henkilöä yrityksellesi, emme veloita rekrytoinnista mitään. Mikäli sopiva henkilö löytyy ja te teette työntekijän kanssa työsopimuksen, Pestivoima veloittaa erikseen sovitun rekrytointipalkkion.

Pestivoima Oy on luotettava rekrytointikumppani

Kerromme heti etusivulla, että ”yhteistyö kanssamme on helppoa, reilua ja vaivatonta”. Tee sinäkin rekrytointiprosessi yrityksellesi helpoksi Pestivoiman avulla – palvelemme erikokoisia asiakasyrityksiä Turun talousalueella. Ota yhteyttä, niin mietitään yrityksellesi sopiva ratkaisu!

Takaisin ylös

Tarvitsetko ammattitaitoisia työntekijöitä?

Kerro tarkemmin rekrytointitarpeistasi ja jätä yhteystietosi niin otamme sinuun yhteyttä ensi tilassa!

Miksi valita Pestivoima yhteistyökumppaniksi?